Це потрібно знати

Распространенная на сегодняшнее время ситуация, когда пожилым людям от родственников поступают п...
На теперішній час більшість громадян оформлюють субсидії для відшкодування витрат на оплату кому...
В практиці багато бажаючих приватизувати житло, закріпити за собою право власності. Недарма отри...

ЗАЙВІ ОСОБИ У ЖИТЛІ ЗАВАЖАЮТЬ ОФОРМЛЕННЮ СУБСИДІЇ? ЩО РОБИТИ…


На теперішній час більшість громадян оформлюють субсидії для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг (водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергія, вивезення побутового сміття та рідких нечистот), а також один раз на рік субсидії готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового  палива. Кожний власник житла бажає заощадити грошові кошти, але у багатьох з них виникає обставина, що заважає отримати бажану субсидію -  зайві особи у житлі.

Всі зареєстровані у житлі особи враховуються при розрахунку субсидії, але фактично не всі з них мешкають у такому житлі, чи допомагають власнику утримувати його. Тому виникає питання: Що робити? Отже, озброюємося наступною інформацією:

У разі коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житлі осіб є меншою, ніж кількість зареєстрованих у такому житлі осіб, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих осіб, які фактично проживають. Відповідне рішення приймається органами місцевого самоврядування (комісією). Під час прийняття рішення враховується  наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих (довідки, що підтверджують місце перебування особи на території іншої  адміністративно-територіальної одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку), акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства селищної, сільської або міської ради, акти житлово-експлуатаційних організацій про фактично проживаючих осіб, договори оренди житла в іншому місці). У разі відсутності документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих,  рішення  приймається на підставі актів обстеження матеріально-побутових  умов  домогосподарства.

Якщо немає можливості отримати відповідний акт або рішення органів місцевого самоврядування, то необхідно зняти з реєстрації місця проживання зайвих осіб. Це вчиняється за згодою таких осіб, або у примусовому порядку. Член сім'ї власника житла втрачає право на користування цим житлом у разі відсутності члена сім'ї без поважних причин понад один рік (ст. 405 ЦК України). При тимчасовій відсутності наймача або членів його  сім'ї  за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців  (ст. 71 ЖК УРСР).

Тобто, не проживання осіб у жилому приміщенні понад встановлений строк без поважних причин, дає підстави для визнання їх в судовому порядку такими, що втратили права користування житлом. Зняття з реєстрації місця проживання може бути здійснено на підставі рішення суду виключно про: позбавлення права власності на житлове приміщення; позбавлення права користування житловим приміщенням; визнання особи безвісно відсутньою; оголошення фізичної особи померлою. Щоб вірно оформити процесуальні документи до суду, рекомендую звернутися за правовою допомогою до адвоката.

Эту и другие статьи Вы также сможете найти в газетах "Харьков на Ладонях" и "Час-Пик"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов  
 
© 2012 - 2024, Защук Валентина Володимирівна